Køkken- og kostprofil

KØKKEN OG KOSTPROFIL

6 MÅLTIDER OM DAGEN

på lundby efterskole serveres der 6 måltider om dagen fordelt på 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider. Vi serverer en sund, moderne og varieret sæsonrelateret kost tilberedt af friske og nænsomt forarbejdede råvarer.

Til morgenmad serveres morgenmadsbuffet:

• frisk skåret fugt
  • hjemmebagte boller
  • ost
  • marmelade
  • pålæg
  • forskellige morgenmadsprodukter som:
  • havregryn, cornflakes, hjemmelavet mysli
  • havregrød
  • surmælksprodukter
  • mælk
  • kaffe og te.

Til middag serveres den varme mad:

der er altid forskellige grøntsager og/eller blandede salater eller salatbar. som tilbehør er der altid friskbagt brød på buffeten. til vores vegetarer serveres der mange spændende grøntsagsretter. bønner, linser eller andre proteinholdige ingredienser sikrer at også vegetarerne får dækket deres daglige proteinbehov .

Den kolde aftensmad serveres som buffet:

• friske salater med og uden kød
  • smurte sandwich
  • altid fiskepålæg
  • forskellige slags magert pålæg
  • vegetarpålæg
  • forskellige tilberedninger af æg
  • rugbrød
  • altid en lun ret.

til de tre mellemmåltider er der frisk frugt og grønt, hjemmebagt brød eller boller, kage, smoothie, koldskål, frugtgrød, kiks eller knækbrød. til festlige lejligheder og årstidsbestemte begivenheder serveres der lækre buffeter med ekstra festlige, spændende retter. på lundby efterskole er der mulighed for individuel kostvejledning af uddannet kostvejleder. alle elever deltager i køkkenarbejdet.

Maden på Lundby Efterskole.

I køkkenet på den gamle skole, tilberedes der lækker hjemmelavet hverdagsmad. Vi laver sund mad fra bunden, og bager alt brød selv, også rugbrød. Vi er et moderne køkken der har fingeren på pulsen. Selv om vi lever sundt er vi ikke fanatiske, og der er også plads til gammeldags retter, kage og andre søde sager.

Råvarerne er delvis økologiske, og vi tænker på klimaet. Derfor er nogle økologiske varer fra fjernt liggende lande skiftet ud med gode danske råvarer.

Alle elever deltager på skift i køkkentjansen, Formålet med dette er at få tillært de mest basale færdigheder i køkkenet inden for råvarer kendskab, tilberedning, tilsmagning og hygiejne.

Du kan følge os på Instagram på :  lundby_efterskole_mad

Kostvejledning

Der vil være mulighed for individuel kostvejledning af skolens køkkenleder Nina, der også er uddannet som kostvejleder, så går du med ønsket om at tabe dig, tage på eller blot leve sundere er Lundby Efterskole helt sikkert noget for dig.

Bliv elev på Lundeby efterskole