Hest

LUNDBY EFTERSKOLE HAR 19 PLADSER TIL ELEVER MED EGEN HEST

Hestelinjens undervisning omhandler trivsel, teori, sikkerhed, praksis, og rideundervisning. Der rides både dressur og spring - og andet efter evne og interesse. Vi har en særdeles flot stald, som alle hestepiger og -drenge passer og vedligeholder. Klargør dig til et af de lokale stævner i området eller start stævne på skolen. Vi samarbejder med VASK – Valbjerggård rideklub. Der holdes foredrag med tandplejer, sadelmager, hestehvisker og foderkonsulent. Vi tager til Hingstekåring i Herning.

FACILITETER

• en 40x60 meter udendørs ridebane
  • Stort ridehus 20x60 meter
  • 6 store græsfolde
  • 19 stk. 3 x 3,5 m bokse med vindue
  • En sygefold
  • Vaskeplads
  • Aflåst sadelrum
  • Vaskemaskine til udstyr

STALD

• Fodring sker tre gange dagligt.
  • Alle heste på Lundby Efterskole står på halm.
  • Heste med staldfejl og stald-unoder meldes inden indflytning.
  • Alle heste på skolen skal kunne håndteres af alle på hestelinjen.

FODER

• St. Hippolyt müsli og Wrap ad libitum
  • Andet foder medbringes af ejeren for egen omkostning og skal opbevares i lukkede tønder.
  • Wrap-hø serveres hele året

FOLD

Fold tider:

• Alle heste skal på fold
  • Forår og efterår: 8.00 - 16.30
  • Sommer: 8.00 - 19.00
  • Vinter: 8.00 - 14.30

DYRLÆGE OG BESLAGSMED

• Alle heste skal have gyldigt vaccinationsbevis
  • Alle heste skal have bevis for ormekur (kvittering eller dyrlægeattest for ren gødningsprøve)
  • Man må benytte egen smed og dyrlæge eller skolens
  • Regninger bliver sendt direkte til ejeren
  • Ubetalt regning bliver meldt tilbage til skolen og bliver trukket af depositum

Lærerne på linjefaget

Gwen Hansen

Gwen er lærer på hestelinjen.

Hun er ikke dansk plejer hun at sige. Det kan høres en smule at hun før hun landede på Lundby Efterskole boede hun i Canada. Gwen er ansvarlig for hestelinjen og vi plejer at sige hun ved alt om heste. Gwen arrangerer en masse for vores hesteelever, stævner, foredrag osv. 1 oktober hvert år, uanset hvad der ellers sker, så sidder hun klar til at booke de allerbedste pladser til Hingste Kåringen i Herning som alle vores hesteelever tager afsted til.

gh@lundbyefterskole.dk

Camilla Lynghøj Rasmussen

Camilla er på Hestelinjen.

Derudover underviser hun i Medborgerskab i 10 klasse, Samfundsfag, Historie, Kristendom og Engelsk. Så har hun en bred berøringsflade med eleverne og er altid klar til en snak. Camilla er meget aktiv i markedsføring af skolen.

cr@lundbyefterskole.dk

Christian Kyhn

Springtræner

Christian underviser i spring på Hestelinjen.

Christian er meget aktiv springrytter selv og træner også andre folks heste. Ud over Hestelinjen, tager Christian også aftenvagter og weekendvagter efter behov.